Miten luoda levollinen suhde vaikutelmiin?

Oletko kokeillut istuutua hetkeksi ja antaa mielen kaikessa rauhassa käydä lävitse kaikki ne ajatukset, jotka tavallisesti koet epämiellyttävinä ja huolestuttavina?

Pratyahara on sanskritia ja tarkoittaa levollista ja itsenäistä asennetta ympärillä olevaan todellisuuteen, eri vaikutelmiin.

Pratyahara on luonnollinen prosessi eikä sillä ole mitään tekemistä ponnistelun ja vaivannäön kanssa. Et koeta pakottamalla saada häiritseviä asioita pois mielestäsi. Päinvastoin, annat mielesi askarrella niiden parissa kunnes se on saanut tarpeekseen ja on tyytyväinen – ja sinä havainnoit mitä mielessä tapahtuu.

Jos yrität pakottaa häiritsevät ajatukset pois mielestäsi, tulevat ne palaamaan uudestaan ja uudestaan. Pratyahara on joogamenetelemä, joka ottaa huomioon mielen luonnollisen tavan reagoida.

Jotta mielesi voi todella rentoutua, on tarpeen oppia pratyahara. Kun mielesi tarpeet on tyydytetty on sinun paljon helpompi keskittyä.

"Sulje silmäsi missä oletkin ja kuuntele ääniä ympärilläsi. Kuule ne kaikki, valikoimatta, kaikki äänet yhdellä kertaa, kokonaisuutena."

Pratyahara mainitaan englannin kielisessä artikkelissa The Pyramid and Pratyahara

Lisää Pratyahara menetelmistä Yoga, Tantra and Meditation in Daily Life kirjan luvussa 9.

Seuraava: Rentoutuminen >>