Asana

Monet joogan kehonharjoitukset tai asennot, asana, ovat saaneet nimensä eläinten mukaan, niiden tavasta venytellä ja siitä kuinka ne pitävät kehonsa notkeana ja hyvässä kunnossa.

Ensi näkemältä saatat kuvitella, että et pysty tekemään kuvassa näkemääsi asentoa. Mutta pienellä opastuksella se on helppo tehdä. Asento on nimeltään klovni ja se on yksi tasapainoharjoitus joogaksi kutsutussa eri harjoitusten muodostamassa järjestelmässä.

Jokaisella yksittäisellä asennolla on oma tarkoituksensa ja erityinen vaikutuksensa. On olemassa aloittelijoille sopivia helppoja harjoituksia, jotka tuottavat nopeasti hyvän olon tunteen. Ja on olemassa syvävaikutteisia harjoituksia edistyneemmille harjoittajille.

Tekemällä joogaa säännöllisesti, voidaan kehon tavanomainen jäykkyys ja velttous poistaa. Hermosto, rauhaset, sydän ja muut sisäelimet pysyvät toimintakykyisinä.

Päinvastoin kuin kissa, joka venyttelee vaistomaisesti, me opimme tekemään sen tietoisesti. Tekemällä joogaa kartutamme omaa kokemustamme sen vaikutuksista, mikä puolestaan kannustaa meitä jatkamaan omien tarpeidemme ja elintapojemme mukaan.

Lue lisää joogan kehonharjoituksista (artikkeli englanniksi).

Seuraava: Joogan hengitysharjoitukset >>