Mudra – energian muoto – yksi joogan menetelmistä

"Sulje kehon yhdeksän porttia ja viivy kehon sisäisessä tilassa. Koe, että olet kehosi sisällä, täysin."

Kuinka pääset eroon päänsärystä tai nenän tukkoisuudesta - suuntaamalla huomiosi tietylle kehon alueelle? Voitko tahdonvoimalla ja käyttämällä tiettyä mudraa tai energiapidätystä poistaa stressin aiheuttaman hermostuneisuuden tunteen vatsasta?

Tätä joogan osa-aluetta kutsutaan energiapidätyksiksi ja lukoiksi, sanskritin kielellä mudra ja bandha. Ne yltävät syvemmälle kuin fyysisemmin suuntautuneet harjoitukset ja asennot, jotka on kuitenkin hyvä hallita, jotta saat täyden hyödyn mudrista ja bandhoista. Joogan hengitysharjoituksia käyttämällä tulet tietoiseksi omasta energiastasi ja saat mahdollisuuden vaikuttaa siihen. Energiapidätysten ja lukkojen avulla jatkat edemmäs. Ne auttavat sinua ylläpitämään tai palauttamaan oman todellisen energiaolemuksesi kehossasi ja sen ympärillä, vähentäen energiaa siellä missä sitä on liikaa ja lisäämällä siellä missä sitä on liian vähän. Jännityksiin sitoutunut energia vapautuu ja kehon energiataso palautuu ennalleen, optimaaliselle tasolle. Tämä vaikuttaa mielentilaasi ja toimintatarmoosi.

On olemassa monta mudraa, mutta vain kolme bandhaa. Kuvassa näkemässäsi Yoni Mudrassa, mikä käännettynä tarkoittaa 'olla kohdun sisällä', suljet kehon 'yhdeksän porttia' ja koet lepääväsi kehosi sisällä, tulet yhdeksi kehosi kanssa. Tämä vaikutus fyysiseen tilaasi avaa portin mielenrauhaan.

Jooga, ja sen ohella meditaatio, koskettaa sinua syvemmältä kuin mikään muu tunnettu järjestelmä. Se tekee sen kiireettä ja seuraten kehon ja mielen luonnollisia toimintamalleja.

Harjoittaessasi joogaa säännöllisesti, et ole riippuvainen ulkoisista piristeistä, pillereistä ja treenauslaitteista. Joogaa harjoittaaksesi tarvitset vain itsesi - annat kehollesi ja mielellesi mahdollisuuden päästä tasapainoon.

Kirjallisuutta: Yoga, Tantra and Meditation in Daily Life by Swami Janakananda

Seuraava: Vaikutelmien levollinen kohtaaminen – yksi joogan menetelmistä >>