Meditaatio

Meditaation perustana ovat tietoisuus ja valppaus sekä rentoutunut ja tyyni tila. Meditaatio alkaa kyvystä havainnoida mielen liikkeitä. Mielesi saa ilmaista kaiken mihin sillä on tarvetta, sinä sallit kaikki eri kokemukset - ja sitten päästät niistä irti.

Tämä ei tapahdu sattumalta eikä ihmeen kautta. Se riippuu omasta työskentelystäsi tiettyjen menetelmien parissa. Sinun omat kokemuksesi, luonteesi ja mieltymyksesi vaikuttavat siihen minkä meditaatiomuodon valitset.

Yksi meditaatiomenetelmä ei sulje pois toista. Joogaperinteessä ne täydentävät toisiaan. Jotkut menetelmät mahdollistavat työskentelyn psyykkisen energian parissa, niin että esim. unen tarve vähenee. Toisissa taas työskentelet tietoisesti ajatusten, tunteiden ja muistojen parissa.

Et pidättele mitään. Kohtaamasi jännitykset laukeavat. Lopuksi koet että lepäät itsessäsi. Et takerru kuvitelmiin ja ajatuksiin, olet täysin omat itsesi.

Lue lisää Energian lähde meditaatiosta: The Source of Energy and Kriya Yoga

Lue lisää Sisäinen hiljaisuus meditaatiosta (Antar Mauna) ja Tantrasta: Harmony between the Experiencer and the Experienced